05 Wrzesień 2010
Nawigacja
· STRONA GŁÓWNA
· Stacja Klubowa SP5PJX
· Stacja Klubowa SP5PWK
· Klub SWL SP5-25-0755
· DX CLUSTER
· TECHNIKA
· ARTYKUŁY
· GALERIA ZDJĘĆ
· GABLOTA OSOBLIWOŚCI
· DOWNLOAD
· LINKI
· SZUKAJ
· KALENDARZ WYDARZEŃ

· HF2012EC
· HF18WOSP
· SN67GETTO
· SN14PN

* Stacje bezobsługowe *
· SR5ELA
SR5GK Góra Kalwaria
· Przemiennik 70cm
· Digi APRS 2m
SR5KO Kozienice
· SR5KO-1 stacja WX
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· wkrótce XIX NKZD PZK
· Hyde Park
· zgłoszenie antenowe
· Jak pomóc kolegom po...
· nowy Statut PZK
Najciekawsze tematy
· Co w 2010 osiągne... [159]
· Hyde Park [155]
· Składki w PZK [114]
· powrót do stolicy ? [89]
· Pozwolenie kat. 5 [77]
Losowa Fotka
Aktualnie online
· Gości online: 3

· Użytkowników online: 0
· Najnowszy użytkownik: SP3SUL
Newsletter
Aby móc otrzymywać e-maile z SSR - Stowarzyszenie Sympatyków Radia ,,MANUFAKTURA" musisz się zarejestrować.
Zobacz temat
 Drukuj temat
3Z0SEJM
Marcin
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 28 kwiecień 2010
Radioamator

Data rejestracji: 21.03.10

SP5UHW napisał
W bierzącym roku krótkofalowcy powracają do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej i w dniach 1-3 maja 2010 roku pracować będzie stacja 3Z0SEJM.

Jest to bardzo ważne i niespotykane na codzień wydarzenie i warto odwiedzić w budynku Sejmu pracujących krótkofalowców co jest normalnym zwyczajem podczas takich akcji.
Ale aby to zrobić, bo budynek jest dośc pokaźny i posiada wiele wejść i pomieszczeń dobrze by było aby organizatorzy tej akcji podali w jaki sposób będzie można ich znaleźć w budynku Sejmu w celu złożenia osobistej wizyty.

SP5UHW
#2 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 31.05.09

Marcinie,

Musisz się uzbroić w cierpliwość, bo dzięki uprzejmości Twoich działań decyzję UKE otrzymaliśmy wczoraj i od tego momentu można było ustalać wszystkie szczegóły techniczne.

Gdyby nie Twoje działanie w UKE już wszystkie szczegóły techniczne w Sejmie były by ustalone. Niestety Twoje działania są obliczone na to żeby komuś dokopać, nie bierzesz pod uwagę skutków swoich działań.

Przykre to biorąc pod uwagę twój ponad 30 letni staż krótkofalarski.

W momencie kiedy wszystkie ustalenia techniczne zostaną zrobione i podpisane, szczegóły miejsca dokładnego położenia stacji w sejmie podamy jak uzyskamy na to zgodę z Sejmu. Powinieneś wiedzieć przecież, że Sejm RP to nie jest instytucja typu Fabryka Łożysk lub jakiś klub w Kraśniku. Obyś nie miał powodu do krytyki, że tak późno wszystko jest robione, informuje Cie że w tej sprawie korespondencja była prowadzona z Kancelarią Sejmu RP i Gabinetem Pana Marszałka Bronisława Komorowskiego od 18 lutego 2010 roku. Jesteśmy też w stałym kontakcie z Gabinetem Pana Marszałka w tej sprawie.

Nie martw się nie po raz pierwszy organizuję prace krótkofalowców w Sejmie RP poprzedni ostatni raz z okazji 200 rocznicy Konstytucji 3-ego Maja i Sejmu Czteroletniego przez kolejne 4 lata były zorganizowane bardzo dobrze. Dziś jest to o tyle łatwiejsze bo obecność będzie przez 3 dni - wtedy to była obecność tygodniowa w Sejmie i wiązała się z dość poważnym przedsięwzięciem logistycznym dla Kancelarii Sejmu.
Edytowane przez SP5UHW dnia 28 kwiecień 2010
Witold Zakrzewski
SP5UHW

http://www.sp5uhw.pl
Marcin
#3 Drukuj posta
Radioamator

SP5UHW pisze.
Gdyby nie Twoje działanie w UKE już wszystkie szczegóły techniczne w Sejmie były by ustalone. Niestety Twoje działania są obliczone na to żeby komuś dokopać, nie bierzesz pod uwagę skutków swoich działań.

A ja tak sobie myślę, że gdyby było wszystko w porządku z formalnego punktu widzenia to UKE nie miałby powodu wstrzymywać wydania pozwolenia dla 3Z0SEJM.
Ale, jeśli urzędnicy mieli jakieś wątpliwości to jest przecież ich obowiązkiem doprowadzenie do sytuacji zgodnej z prawem i aby później w przypadku wydania pozwolenia niezgodnego z obowiązującymi przepisami nie musieli pisać sprostowań do wydanych decyzji jak w przypadku pozwolenia SR5GK.
Przykre byłoby dla wszystkich jeśli w piątek 30 kwietnia otrzymalibyście np decyzję o uchyleniu pozwolenia dla 3Z0SEJM.
Przyjmijmy więc, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

SP5UHW
#4 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Tak się składa, że było i jest w porządku wszystko, nic się jak na razie nie zmieniło mimo Twojej próby wpłynięcia na postępowania w której nie byłeś, nie jesteś i nie będziesz strona.

Mnie ciekawi jak teraz UKE wytłumaczy się przed WSA za dopuszczenie do postępowania osoby która nie byłą stroną. I do tego jeszcze dopuściło do próby wymuszenia zachowania niezgodnego z przepisami prawa.

Niestety za wprowadzenie w błąd Urzędu Ty może nie odpowiesz za to urzędnicy będą to musieli wyjaśnić Ministrowi i WSA czemu naruszyli przepisy postępowania. Bo nie sądź, że sprawa zostanie pozostawiona w związku z wydaniem decyzji.

Dla Twojej wiadomości pozwolenia nie zostały zmienione a adres pozostał taki jaki był. Twoja akcja nic nie przyniosła po za przedłużeniem postępowania i narażeniem nas na dodatkowe koszty. Twoi koledzy którzy zrobią łączność dzięki Twojemu działaniu dłużej będą czekać na karty QSL. To osiągnąłeś swoim działaniem. Tylko pogratulować.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 29 lipiec 2010
Radioamator

28 kwietnia 2010 SP5UHW napisał, że decyzję UKE czyli po naszemu pozwolenie radiowe dla stacji 3Z0SEJM otrzymał poprzedniego dnia czyli 27 kwietnia.
A na stronie UKE pod poz. 944 czytamy, że pozwolenie zostało wydane w marcu 2010.
http://www.uke.go...7-10_6.xls
Czyżby UKE znowu wprowadzało czytających w błąd?

Dalej czytamy, że zostaniemy poinformowani w którym miejscu na terenie Sejmu RP będzie zainstalowana stacja 3Z0SEJM.
Mija prawie trzy miesiące a takiej informacji nie opublikowano. Stacja jednak w tych dniach pracowała (patrz cluster) a 3 maja w bardzo wczesnych godzinach porannych zaliczyła start w Zawodach Warszawskich więc udało się uzgodnić wszystkie szczegóły techniczne z właścicielem terenu.
W związku z tym ponawiam swoje pytanie z pierwszego postu.
W którym miejsca na terenie Sejmu RP była zlokalizowana stacja 3Z0SEJM?
Pytanie jak zwykle banalnie proste.

SP5UHW
#6 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

Decyzja Prezesa UKE w sprawie znaku 3Z0SEJM jest z dnia 26 kwietnia 2010 roku, otrzymana przez SSR MANUFAKTURA w dniu 27 kwietnia 2010 roku wiec na pewno nie mogła być wydana w MARCU 2010 roku.

Decyzja w sprawie znaku wywoławczego nie jest Pozwoleniem Radiowym - nie bądź śmieszny i nie pisz czegoś czego nie ma.

Trzeba było zrobić łączność ze stacją to być wiedział w którym miejscu dokładnie była zlokalizowana.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#7 Drukuj posta
Radioamator

SP5UHW pisze:
Trzeba było zrobić łączność ze stacją to być wiedział w którym miejscu dokładnie była zlokalizowana.

Pilnowałem na 80m przez kilka godzin 1 maja ale widać nie miałem szczęścia. A następnego dnia wyjechałem nie zabierając ze sobą radia.
Drogi Witoldzie SP5UHW zadałem naprawdę proste pytanie a Ty próbujesz kombinować z odpowiedzią.
Powinieneś wiedzęć, tak sądzę, że podczas łączności nikt tak naprawdę nie wie skąd korespondent nadaje bo przecież go nie widzi.
Napisz proszę, czy naprawdę stacja 3Z0SEJM w dniach 1-3 maja 2010r była zlokalizowana na terenie Sejmu RP?Wybacz ale nie umiem zadać prostrzego pytania.

SP5UHW
#8 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

Zapytaj się kolegów którzy zrobili łączność i dostali karty QSL tam jest wszystko napisane nawet na niektórych kartach jest zdjęcie stacji.

Jakoś nie widzę żebym kombinował po prostu otrzymałeś odpowiedź na jaką zasługujesz.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#9 Drukuj posta
Radioamator

Jeśli piszesz prawdę to opublikuj zgodę Kancelarii Sejmu R.P na zainstalowanie i pracę stacji 3Z0SEJM z terenu Sejmu w dniach 1-3 maja 2010 roku oraz decyzje UKE zmieniającą znak SP5PNO na 3Z0SEJM.
Nie powinieneś mieć z tym problemu bo przeciez masz pożądek w papierach i szybko je odnajdziesz.

Co do treści umieszczonych na kartach QSL to nie bądź śmieszy nie takie rzeczy w swoim życiu widziałem.

Ja Ci przynajmniej nie wierzę i jestem bardziej niz przekonany, że takiej zgody nigdy nie otrzymaliście a pracowaliście z całkiem innej lokalizacji, czyli okłamaliście swoich korespondentów.
Drogi Witoldzie - daj jakiś dowód na swoją prawdomówność np w postaci dokumentów.

SP5UHW
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 30 lipiec 2010
Awatar

Administrator

A ja jestem bardziej niż przekonany, że ty cierpisz na obsesje wobec SSR MANUFAKTURA i wszystkiego co robimy i wobec mojej osoby.

Powinieneś udać się do lekarza i się w tym zakresie przebadać. Bo to się da leczyć.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Idiota
#11 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 23.04.10

A ty Wicia masz obsesje na punkcie PZK i też powinieneś udać
sie do lekarza.
No to jak, pracowałeś z budynku Sejmu RP czy to twoja kolejna ściema????
Jan Kowalski SP2-8543
SSR = Stowarzyszenie Sfrustrowanych Radioamatorów

obserwator
#12 Drukuj posta
Awatar

Radioamator

Data rejestracji: 19.05.10

a czy Amerykanie wylądowali na księżycu ? - tutaj jest niepewność

NIE - tutaj mamy pewność Grin

Może któryś z kolegów klubowych podeprze się Swoim znakiem wywoławczym i potwierdzi pracę z budynku SEJMU, no chyba że Witold sam nadawał, sam rozwieszał anteny, sam nosił sprzęt i sam wysyła karty Smile No Panowie zrzeszeni potwierdzicie pracę z budynku SEJMU pod znakiem 3Z0SEJM ?
Obserwator (to sem ja)

Marcin
#13 Drukuj posta
Radioamator

Drogi Witoldzie SP5UHW
To nie moje obsesja lecz tępienie chamstwa i okłamywania Waszych korespondentów.
Idiota napisał

To kolejna ściema w wydaniu SP5UHW

Stacja 3Z0SEJM nie miała zgody na pracę z terenu Sejmu R.P w dniach 1-3 maja 2010r.

Wszystkich uważa za niedouczonych głupków a siebie za najmądrzejszego lecz zapomina, że wszystkie bzdury o których pisze mozna teraz sprawdzić.

Operator 3Z0SEJM siedział sobie w domu i beszczelnie okłamywał swoich korespondentów, że pracuje z terenu Sejmu. Może i pracował ale na chodniku pod sejmowym płotem.
To tak samo jak podawanie, że pracuje się z zamku, gminy a w rzeczywistosci siedzi w domu i wciska kit korespondentom.
Przyjęli prostą metodę. Wystarczy uzyskać jakiś znak, ogłosić ze pracować będziemy z ... i klepac łączności z domowego zacisza.
Podejrzewam, że większość ich "akcji" w ten sposób sie odbywała a na pewno HF2012EC i HF18WSOP.
A tu pisza o uczciwosci i moralnosci.
Czy Wy cokolwiek wiecie o uczciwości krótkofalarskiej?
Dziwi mnie ta żałosna postawa innych operatorów, że godzą się na takie przekręty swojegu guru.

Zgodnie z prawem wszystko jest w porządku, lecz nie jest to w porządku wobec innych krótkofalowców.
O tym przede wszystkim należy wpierw pomysleć a nie o zaspokojeniu swoich chorych pomysłów.
Tym różnią się sympatycy radia od krótkofalowców. Nie dziwcie się, że tak jesteście postrzegani bo na taka opinię sami sobie zapracowaliście.
Jest takie słowo - przepraszamy, o którym warto sobie teraz przypomnieć.

SP5UHW
#14 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

Wiedzę, że pisanie bzdur na temat SSR'a weszło ci w krew i tak ci już zostanie.

Ty na opinię o sobie bardzo ciężko pracujesz i na swoją obsesję wobec mnie i SSR'a też.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Idiota
#15 Drukuj posta
Dodany dnia 31 lipiec 2010
Radioamator

Data rejestracji: 23.04.10

SP5UHW
Wiedzę, że pisanie bzdur na temat SSR'a weszło ci w krew i tak ci już zostanie.

Podobnie jak tobie weszło w krew odwracanie kota ogonem
i unikanie odpowiedzi na niewygodne dla ciebie pytania.
Zostaw może temat "Marcin" kim on jest, gdzie pracuje
i jak jest z jego zdrowiem psychicznym, a odpowiedz na
to proste pytanie które tobie tu, w tym wątku, zadajemy:
Czy stacja 3Z0SEJM z operatorem Witoldem SP5UHW lub innymi rzeczywiście pracowała z budynku Sejmu RP
w dniach 1-3 maja 2010???

Jesteś wielkim orędownikiem kultury osobistej, panie Witoldzie,
więc pokaż że jesteś kulturalny i odpowiedz na to proste pytanie.
Jan Kowalski SP2-8543
SSR = Stowarzyszenie Sfrustrowanych Radioamatorów

SP5UHW
#16 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Na pytanie zadane dostaliście odpowiedź, powtarzanie go w różnych formach nie spowoduje że otrzymacie kolejną odpowiedź.

To że macie trudności z umiejętnością czytania to nie moja wina, tylko wasz problem.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#17 Drukuj posta
Radioamator

Widzę Panie SP5UHW, że idziesz w zaparte i nadal twierdzisz, że stacja 3Z0SEJM pracowała z terenu Sejmu R. P.
Chcę żebyś Ty i Twoi wyznawcy wiedzieli, że dysponuję oficjalnym pismem Biura Korespondencji i Informacji Kancelarii Sejmu R.P z dnia 29.07.2010r. w którym jednoznacznie napisano jaka jest prawda.

Bardzo lubisz powoływać się Panie SP5UHW na oficjalne dokumenty a ja jako twój pilny uczeń robie to samo.

Czy tak trudno przyznać się do błędu i napisać słowo - PRZEPRASZAMY.
Czekamy.

Marcin
#18 Drukuj posta
Radioamator

Panie SP5UHW, że ma Pan problem z identyfikacją mojego adresu IP to jest nie moja sprawa.
Zapewniam, że nie ma żadnej mozliwości z mojej strony aby ktos inny pisał tu za mnie albo w moim imieniu.

Nie zauwazyłem też aby na tym forum pojawiały sie treści, których ja nie pisałem.
Info dla czytających. Pan SP5UHW przez chwila przysłał mi na PW komunukat, że ja to nie ja.

W przypadku powtórzenia się takiej sytuacji konto
zostanie zablokowane jako konto do którego
się włamano. Użytkownik zostanie wtedy
pozbawiony możliwości korzystania z konta.

To ostatnie zdanie komunikatu jest jawnym ostrzeżeniem, że jeśli nie przestanę wyjawiać jego przekrętów to moje konto zostanie zablokowane.
Oj nieładnie Panie Witoldzie.

Ale to tak poza głównym tematem, zresztą bardziej ciekawszym.

SP5UHW
#19 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

A ja dysponuję pismem Szefa Kancelarii Sejmu RP z którego co innego wynika niż Pan pisze.

I co z tego wynika, moim zdaniem kompletnie nic po za tym ze Pan pozostanie przy swoim zdaniu i my pozostaniemy przy swoim zdaniu.

Dokładnie tyle znaczy twoje stwierdzenie co powoływanie sie na informacje na stronach UKE o wydanej decyzji - my mamy decyzje z dnia 26 kwietnia 2010 roku a ty za informacja UKE twierdzisz ze decyzja została wydana w marcu.

Co do ostrzeżenia otrzymałeś nie dla tego że cokolwiek ujawniasz, wynika to z analiz zrobionych w dłuższym okresie czasu. Jak zwykle wyrwałeś z całości to co Ci pasowało do koncepcji wypowiedzi, aby pokazać siebie jako cieżko pokrzywdzonego.

Informuję cie i pozostałych, że takie analizy są robione i wynikają z konieczności zapewnienia bezpieczeństwa strony. Pisanie nie na temat i w kolejnych następujących będzie również powodować łączenie postów w jedną całość.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

sp6
#20 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 18.03.10

Marcin:
Widzę Panie SP5UHW, że idziesz w zaparte i nadal twierdzisz, że stacja 3Z0SEJM pracowała z terenu Sejmu R. P.

Marcin, daj spokój, Witek i tak się nie przyzna, nawet jakbyś go przypalał rozgrzanym narzędziem. Ważny znak, a nie miejsce nadawania.
Rok temu, w lipcu rozmawiałem z Jurkiem 3Z40MOON, ale nie nadawał on (jak podaje znak) z księżyca,ale z Krzeszowic.
Pozdrawiam

Zbig
zbieracz kart QSL z Kergulen islands i SQ1918PR

Przeskocz do forum:
Przetłumacz stronę

Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się