05 Wrzesień 2010
Nawigacja
· STRONA GŁÓWNA
· Stacja Klubowa SP5PJX
· Stacja Klubowa SP5PWK
· Klub SWL SP5-25-0755
· DX CLUSTER
· TECHNIKA
· ARTYKUŁY
· GALERIA ZDJĘĆ
· GABLOTA OSOBLIWOŚCI
· DOWNLOAD
· LINKI
· SZUKAJ
· KALENDARZ WYDARZEŃ

· HF2012EC
· HF18WOSP
· SN67GETTO
· SN14PN

* Stacje bezobsługowe *
· SR5ELA
SR5GK Góra Kalwaria
· Przemiennik 70cm
· Digi APRS 2m
SR5KO Kozienice
· SR5KO-1 stacja WX
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· wkrótce XIX NKZD PZK
· Hyde Park
· zgłoszenie antenowe
· Jak pomóc kolegom po...
· nowy Statut PZK
Najciekawsze tematy
· Co w 2010 osiągne... [159]
· Hyde Park [155]
· Składki w PZK [114]
· powrót do stolicy ? [89]
· Pozwolenie kat. 5 [77]
Losowa Fotka
Aktualnie online
· Gości online: 4

· Użytkowników online: 0
· Najnowszy użytkownik: SP3SUL
Newsletter
Aby móc otrzymywać e-maile z SSR - Stowarzyszenie Sympatyków Radia ,,MANUFAKTURA" musisz się zarejestrować.
Zobacz temat
 Drukuj temat
Wybory w WOT PZK
nasluchowiec
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 25 marzec 2010
Radioamator

Data rejestracji: 25.01.10

Kolega Witold wytknął błędy w komunikacie PZK i słusznie - mylenie znaków to niedbalstwo i brak szacunku dla ich posiadaczy. To jak przekręcanie nazwiska - irytujące.

Co natomiast możemy znaleźć w informacji o składzie władz WOT na stronie WOT i na stronie SSR :

SSR :

W skład Zarządu WOT PZK weszli:

Marek SP5UAR - Prezes Zarządu
Zenek SP5CNG - Sekretarz
Robert SP5XVY - Członek Zarządu
Oskar SQ5NBK - Członek Zarządu

W skład Oddziałowej Komisji Rewizyjnej weszli:

Kasia SQ5NHK
Marek SP5IXS
Dominik SQ5RDA

WOT :

Walne Zebranie WOT PZK odbyło się 20.03.2010. Został wybrany nowy Zarząd w składzie:
Prezes Zarządu - Marek SP5UAR
Sekretarz - Zenek SP5CNG
Skarbnik - Robert SP5XVY
Członek Zarządu - Oskar SQ5NBK

Komisja rewizyjna:
- Kasia SQ5NHK
- Dominik SQ5RDA
- Marek SP5IXS

Pewnie też JMR namieszał i poprzekręcał ? A przecież protokół z zebrania jest jeden i niemożliwe, by w skutek błędu klawiatury napisać "skarbnik" zamiast "członek zarządu". Ogólna dowolność i bałaganiarstwo nie jest jak widać cechą przypisaną wyłącznie członkom ZG PZK.

Marcin
#2 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 21.03.10

Drogi Nasłuchowcu.
Weź pod uwagę, że tylko SP5UHW jest nieomylny w tym co pisze i co robi.
On nie wie co to jest błąd drukarski ale nie robi błędu ten co nie robi nic.
Wymaga tego od ludzi pracujących społecznie ale niech zwróci uwagę, że profesjonaliści robią jeszcze poważniejsze błędy. Nie raz w renomowanych mediach czytamy róznego rodzaju korekty, erraty a następnie przeproszenia.
Tu chodzi wyłącznie o kolejne dołożenie SP2JMR i PZK a nie o jakieś drobne i proste do skorygowania błędy.

Tą zauważoną różnicę w stanowiskach SP5UHW i tak wyjaśni swoim pokrętnym sposobem, tak aby ostatnie słowo należało do niego, bo ma na nie i na głoszenie swojej prawdy wyłączność.

SP5UHW
#3 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 31.05.09

uroczy anonimie "nasłuchowcu" i Marcinie,

Owszem w mojej informacji jest pomyłka ale wynikała ona z tego, że wybierano członków zarządu, a nie osoby na funkcje i wtedy kiedy pisałem nie była wyznaczona Robertowi SP5XVY funkcja w zarządzie.

Moja pomyłką jest, że nie po prawiłem tego.

Co do informacji komunikatu Sekretariatu ZG PZK Prezes SP2JMR dysponuje baza OSEC i może sprawdzić jakie znaki istnieją a jakie nie.

Witold Zakrzewski
SP5UHW

http://www.sp5uhw.pl
Marcin
#4 Drukuj posta
Radioamator

I po sprawie. Została dokonana korekta błędów w komunikacie.
Piszący treść komunikatu opierał się albo na swoich osobistych notatkach albo na oficjalnym protokóle z WOT.
Robienie błędów jest rzeczą ludzką.
SP5UHW pisze
Moja pomyłką jest, że nie po prawiłem tego.

Co do informacji komunikatu Sekretariatu ZG PZK Prezes SP2JMR dysponuje baza OSEC i może sprawdzić jakie znaki istnieją a jakie nie.

I tu się chyba mylisz bo porzedni zarząd WOT sprawę aktualiacji po prostu olał co zostało potwierdzone w sprawozdaniu OKR WOT.
Odrębną sprawą jest to, że nie ma podstawy prawnej aby przezes PZK przed opublikowaniem komunikatu ZG PZK miał obowiązek sprawdzać wymieniane przez siebie znaki w bazie OSEC. Ma prawo także wymieniać znaki osób nie będących członkami PZK.
Dalsze prowadzenie dyskusji w tym temacie będzie już tylko biciem piany a w związku z poniedziałkowym spotkaniem na dywaniku u Pana Starosty, Pan SP5UHW nie powinien być dalej irytowany trudnymi tematami, nie piszę pytaniami bo jak sam twierdzi tu pytań sie nie zadaje. Tu się tylko czyta jedną z prawd.

sp6aki
#5 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 13.11.09

Marcin napisał/a:
Odrębną sprawą jest to, że nie ma podstawy prawnej aby przezes PZK przed opublikowaniem komunikatu ZG PZK ...............
Ma prawo także wymieniać znaki osób nie będących członkami PZK.

Witam .
Jakie ma prawo wymieniać znaki osób nie będących członkami PZK , a
jednocześnie będącymi we władzach OT PZK ??? Głosisz paranoidalne rewelacje w tym kontekście .

vy 73! Jacek

http://www.sp9aki...

http://www.sp6aki.ampr.org/
Marcin
#6 Drukuj posta
Radioamator

Jacku SP9AKI
To zdanie jest bardzo prosto zbudowane i nie dopisuj do niego tego czego nawet w moim zamyśle nie było.
Ma prawo także wymieniać znaki osób nie będących członkami PZK.

nie ma w nim nawet sugecji o tym czym piszesz.

Odpowiem znanymi słowami prezesa tego stowarzyszenia
Jak masz kłopoty z czytaniem i rozumieniem to mnie nie pytaj o cokolwiek.
Z pretensjami o to, że nie umiesz czytać i rozumieć to do swoich nauczycieli -

Pozdrawiam
Marcin

i jeszcze
Rozumiem, że masz problemy ze zrozumieniem tego co napisano - proponuje jednak abyś komentował to co jest napisane, a nie to czego nie napisano.

Powtórzę to jeszcze raz naucz się czytać to co jest napisane.

Jakbyś umiał czytać nie pytał byś.

Cyba nie będę oskarżony o plagiat Shock
Edytowane przez Administrator dnia 05 kwiecień 2010

SP5UHW
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 26 marzec 2010
Awatar

Administrator

Marcinie,

Informacje o znakach w bazie PZK mam ze strony PZK wystarczy w odpowiednim okienku wpisać i samo podaje - więc nie pisz głupot.

Po prostu SP2JMR popełnił błąd za który przeprosił.

Co do OSEC też piszesz nieprawdę bo osoba za to odpowiedzialna systematycznie to robiła - wiec nie pisz, że zarząd olał coś bo jest to z twojej strony pisaniem nieprawdy.

Tak się składa, że nie członek PZK nie może być wybrany do jakiegokolwiek ciała w PZK i Prezes PZK o tym powinien wiedzieć bo to wynika ze Statutu.

No cóż dla ciebie spotkanie z jakąkolwiek władzą jest "spotkaniem na dywaniku" dla mnie jest czymś normalnym i rutynowym, wynika z konieczności kontaktu w sprawach dotyczących organizacji.

Gdybyś znak choć trochę przepisy prawa wiedział byś ze Starosta w przypadku Stowarzyszenia ma niewiele możliwości działania. W przeciwieństwie do PZK i władz PZK my nie unikamy kontaktu osobistego z organem nadzoru.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#8 Drukuj posta
Radioamator

SP5UHW pisze:
Co do OSEC też piszesz nieprawdę bo osoba za to odpowiedzialna systematycznie to robiła - wiec nie pisz, że zarząd olał coś bo jest to z twojej strony pisaniem nieprawdy.

Opieram się na treści oficjalnego sprawozdania OKR WOT i wiem dobrze co pisze.

Gdybyś znak choć trochę przepisy prawa wiedział byś ze Starosta w przypadku Stowarzyszenia ma niewiele możliwości działania.

No właśnie Panie Witoldzie.
Organ nadzoru w przeciwieństwie do Twojej wiedzy ma jednak najwięcej do powiedzenia.
Nadzór polega przede wszystkim na stosowaniu środków zapobiegających naruszaniu prawa przez podmiot podlegający nadzorowi lub na zastosowaniu środków dążących do przywrócenia stanu zgodnego z prawem. W myśl przepisów ustawy prawo o stowarzyszeniach głównym kryterium stosowania środków nadzoru jest kryterium legalności.
Ciekawa byłaby lektura sprawozdania z Waszego spotkania
ze Starostą otwockim ale tak jak inne informacje zgodnie z polityka informacyjną Waszego stowarzyszenia będzie ono niedostępne.

W przeciwieństwie do PZK i władz PZK my nie unikamy kontaktu osobistego z organem nadzoru.

Panie Witoldzie czy istnieje sposób na uniknięcie odpowiedzi organowi nadzoru.
Tu nie chodzi, że to wy umawiacie się kurtuazyjne spotkanie ze starostą przy kawie ale o oficjalne wezwanie do złożenia wyjaśnień w sprawie waszego stowarzyszenia i prowadzonej działalności.
Jest to jednak zasadnicza różnica bo w poniedziałek trzeba będzie wyjaśniać, odpowiadać na pytania i okazywać różne dokumenty a dyskusja może być jednostronna i bardzo krótka......

SP5UHW
#9 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

A na co mamy niby odpowiedzieć? bo tak się składa, że żadnego wezwania ze strony Starostwa i Starosty nie ma.

Organ Nadzoru do nas o nic nie wystąpił jak na razie wiec nie pisz głupot jak nie wiesz. Starosta nie stwierdził naruszenia prawa i nie prowadzi postępowania nadzorczego.

Cóż w przeciwieństwie do twoich rewelacji ja i osoby związane ze stowarzyszeniem opierają się na faktach.

Sprawa treści "oficjalnego" sprawozdania OKR WOT będzie przedmiotem postępowania które będą prowadzić organa do tego powołana - obawiam się, że wyjdzie z tym jak z GKR PZK.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#10 Drukuj posta
Radioamator

SP5UHW napisał
Organ Nadzoru do nas o nic nie wystąpił jak na razie wiec nie pisz głupot jak nie wiesz. Starosta nie stwierdził naruszenia prawa i nie prowadzi postępowania nadzorczego.

Sądze w takim razie, że inicjatorem spotkania w starosty było Wasze stowarzyszenie.
Jest okres przedswiateczny i wpadniecie do starosty na tradycyjne jajeczko.
Zyczę smacznego.
Sprawa treści "oficjalnego" sprawozdania OKR WOT będzie przedmiotem postępowania które będą prowadzić organa do tego powołana - obawiam się, że wyjdzie z tym jak z GKR PZK.

Nie feruj wyroków bo nieprawidłowisci jest znacznie więcej niz pozytywnych opini o pracy zarządu WOT a uprawnienia organu nadzoru jak sam wiesz są bardzo duże.
Wystarczy, że skontrolowane zostaną tylko sprawy dotyczące ksiegowości a ON może to zlecić skarbówce.
Może więc lepiej nie rozgłaszać tych faktów a szybko naprawić wszystkie wykazane nieprawidłowości.
Weź pod uwagę, że WOT jest oddzialem terenowym PZK i ZG PZK i GKR PZK zgodnie ze Statutem PZK też ma duże uprawnienia w tym przypadku.

SP5UHW
#11 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Ja nie feruję, żadnego wyroku. Znam po prostu decyzję Organu Nadzoru w stosunku do PZK i GKR PZK.

Na nieszczęście dla PZK Organ Nadzoru nie podziela dobrego samopoczucia pseudo przewodniczącego GKR i Prezesa PZK, ale cóż tym razem tak łatwo nie będzie, i nie da się zamieść pod dywanik.

Tym razem chyba członkowie PZK zdecydują zgodnie z nowymi przepisami o OPP. Obecnie GKR wobec WOT PZK nic nie może, co do Zarządu PZK też są duże wątpliwości biorąc pod uwagę status WOT PZK.
Edytowane przez SP5UHW dnia 26 marzec 2010
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#12 Drukuj posta
Radioamator

SP5UHW pisze nieprawdę:
Obecnie GKR wobec WOT PZK nic nie może, co do Zarządu PZK też są duże wątpliwości biorąc pod uwagę status WOT PZK.

WOT PZK nie ma własnego statutu pod nazwą status WOT PZK ponieważ nie pozwala na to zapis w Statucie PZK w Rodziale pkt.2, który brzmi:
Oddziały Terenowe PZK mogą posiadać osobowość prawną wyłącznie na podstawie aktualnego Statutu PZK

Nim napisze się kolejną głupotę to może jednak warto poczytać uprawnienia ZG PZK o GKR PZK zawarte w Statucie PZK a dotyczące wpływu tych organów na działalność swoich oddziałow terenowych.
Najnowszy Statut PZK jest tu:
http://www.pzk.or...amp;id=176

SP5UHW
#13 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

Nie ośmieszaj się WOT PZK wpisane jest do KRS jako stowarzyszenie, a nie Oddział Terenowy proponuję zapoznać się z dokumentami z KRS.

Dla ułatwienia - Dział 1 rubryka 1 pkt 1 (oznaczenie rodzaju organizacji) STOWARZYSZENIE - a wiec nie oddział stowarzyszenia
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#14 Drukuj posta
Radioamator

Witoldzie
Nie ośmieszaj sie. WOT PZK wpisane jest do KRS PZK jako oddział terenowy, sprawdż sam
http://www.pzk.or...amp;id=194
Rubryka 3
Poz. 22 brzmi Warszawaski Oddział Terenowy Polskiego Związku Krótkofalowców (OT-Nr 25) Polska, ul. Mokotowska nr 17, lok. 34, Warszawa 00-640.
WOT PZK zgodnie z zapisem w Statucie PZK w Rozdziale V pkt.2, który brzmi:
Oddziały Terenowe PZK mogą posiadać osobowość prawną wyłącznie na podstawie aktualnego Statutu PZK
Chcesz czy nie ale WOT PZK jest oddziałem terenowym PZK posiadającym osobowość prawną, czego wynikiem jest posiadanie odrębnego wpisu w KRS i przyjętym Statutem PZK jako własnym.
Jeśli nie rozumiesz treści wpisu w dziale 1 rubryka 1 pkt 1 to nie jest moja wina lecz twego zadufania i ograniczonego sposobu myślenia.

Dziwi mnie fakt, że będąc jeszcze członkiem PZK obrałeś drogę nękania, szydzenia, wprowadzania zamętu i obrażania działaczy i zwykłych członków PZK.

W ten sposób wyrażasz swoją dezaprobatę także do członków SSR Manufaktura, którzy kilka dni temu weszli do naczelnych władz Twojego oddziału.

Chociaz może to i dobrze. W końcu ludzie zrozumieja, że Twoje towarzystwo w niczym im nie pomaga a wręcz ośmiesza i utrudnia życie w krótkofalarskim środowisku.

Ludzie postrzebaja członków tego stowarzyszenia przez Twój pryzmat, który negatywnie wpłynął na ich opinię.
Teraz będą potrzebowali dlugiego czasu na jej odbudowanie i zyskanie zaufania kolegów.

Ty w kńcu zostaniesz sam ale wierzę, że za jakiś czas znowu znajdziesz kilku naiwnych słuchaczy Twoich niespełnionych pragnień.
Czego im z całego serca nie życzę.

SP5UHW
#15 Drukuj posta
Awatar

Administrator

Marcinie,

Masz jeszcze jakieś super rewelacje?

Rozumiem, że w najbliższym czasie wesprzesz Prezesa PZK jak będzie tłumaczył się z nieprawidłowości o których ja piszę od dłuższego czasu. A może pomożesz mu zamieść to wszystko pod dywan.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Marcin
#16 Drukuj posta
Dodany dnia 27 marzec 2010
Radioamator

Witoldzie ja myśle super relelacje to ty usłyszysz w poniedziałek z ust starosty.

A co do drugie części Twoich wypocin to napisze, żeby Cię usatysfakcjonować, że jako lojalny członek PZK jeśli mnie prezes poprosi to nie dość, że zamiotę to jeszcze wytrzepię dywan.
Tym się oznacza lojalność, że nie tylko jest się razem w dobrych chwilach ale przede wszystkim w tych krytycznych i nie chodzi tu o PZK ale ogólnie.
Zauważyłeś już, że brzydzę się dwulicowością w Twoim wydaniu bo jako członek PZK zamiast wesprzeć nawet tą swoją ograniczona wiedzą szukasz tylko haków, kwitów i myślisz nawet we snach jakby tu im jeszcze dołożyć.
Chyba masz jakiś osobisty problem i w ten sposób próbujesz się zrealizować. A może to trzeba leczyć jeśli oczywiście jest jakaś nadzieja w co wątpię.

Waldemar
#17 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 22.03.10

Witoldzie SP5UHW.
O jakich rewelacjach piszesz bo Marcin czarno na białym podał przepis a Ty robisz z tego rewelację.
Kolejny raz wykazałeś się brakiem wiedzy. A potem piszesz o rewelacjach oj nie ładnie nie ładnie, a wystarczy powiedzieć że się pomyliłem i przepraszam ale takie słowo to Ci przez gardło nie przejdzie. Grin

A co do sprzątania to ja chętnie Marcinowi pomogę żeby się nie czuł samotny i nawet wypiorę ten dywan. Grin
Edytowane przez Waldemar dnia 27 marzec 2010

SP5UHW
#18 Drukuj posta
Awatar

Administrator

No to anonimie Marcinie i anonimie Waldemarze,

Narzędzi do sprzątania w dłoń i zacznijcie to robić, bo następna instytucja po Organie Nadzoru jak wejdzie posprzątać to możecie już nie mieć szans cokolwiek posprzątać.

Swoją drogą nie zauważyłem nadmiaru chętnych do objęcia funkcji w czasie Walnego Zebrania WOT czyżby tak bardzo aktywny i obecny w czasie zebrania Marcinek przestraszył się druzgocącej oceny jaką uzyskał jego kumpel SP5ELA i przestraszył się nie kandydując?

Jak widać łatwiej jest wam pisać jako anonimy niż pod tym co piszecie podpisać się imieniem i nazwiskiem to już wybitnie świadczy o waszym poziomie.

Waldemarze w niczym się nie pomyliłem Statut jakim posługuje się WOT PZK w myśl przepisów prawa jest Statutem WOT PZK a nie statutem PZK. Proponuje jednak bardzo dokładna lekturę przepisów i dopiero wtedy pisanie. Przepisy pod tym względem są bardzo jasno napisane nie potrzeba ich interpretować.

Marcinie, twoja lojalność wobec organizacji, przechodzi w całkowitą bezkrytyczna paranoje. Gdyby w PZK było tak wspaniale to na każdym zjeździe nie zmieniano by za każdym razem Statutu, a w ostatnim czasie zmiany statutu są stałym punktem każdego krajowego zjazdu PZK i nie są to zmiany czysto korekcyjne wynikające tylko i wyłącznie ze zmian przepisów.

To świadczy o jakości tych dokumentów i ludzi te dokumenty realizujących. Może zamiast tu się produkować zajmijcie się uczeniem statutu i ustawy swoich mocodawców i kumpli, będzie to z większym pożytkiem dla PZK.

Może nauczycie waszego kumpla SP5ELA, ze jak się coś pisze i mówi trzeba opierać się na dokumentach a nie pomówieniach, że jak się przedstawia dokument to musi on spełniać podstawowe warunki dokumentu, a nie jak to było na zebraniu WOT PZK, że jak ktoś chce potwierdzić słowa pisane ma zadzwonić do Szanghaju, albo do kolegi który jest w domu ciężko chory. Waszemu super Prezesowi który z kanapkami i termosem przyjechał na Zjazd WOT wyjaśnijcie, że jak urząd pisze, ze ma na odpowiedź 21 dni to 21 dnia należy co najmniej wysłać odpowiedź, a jak odpowiada na pisma to powinien na temat, a nie pisać że wszyscy w około są źli. Może warto też waszych mocodawców nauczyć, że jak coś miało miejsc w styczniu to oświadczenie dotyczące tej sprawy nie powinno mieć daty z lutego bo decyzje podjęto w styczniu.

Wiele musicie swoich Prezesów i mocodawców jeszcze nauczyć, za to się weźcie bo teraz wielu patrzy PZK na ręce i nie da się tego wszystkiego pozamiatać pod dywanik. Nawet ja do tego zamiatania po za wami zglosi się jeszcze kilkunastu wam podobnych.
Witold Zakrzewski
SP5UHW

Waldemar
#19 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 22.03.10

Wszechwiedzący najmądrzejszy we wsi SP5UHW.
Nie wiem jak Marcin ale ja wolę być tylko anonimowy i nie wiem czemu to tak Cię gryzie na tym forum jest jeszcze kilku innych anonimowych użytkowników, jednak ich anonimowość Ci nie przeszkadza. Odpowiedzmy sobie prosto dlaczego? A to z jedynego powodu bo razem ze swoim naczelnym krytykują całe PZK a wszyscy inaczej piszący anonimowi użytkownicy to najgorsze zło tego świata. My mamy tylko jedną anonimową tożsamość natomiast Ty miałeś ich wiele może nie anonimowych ale na pewno nie prawdziwych. Bardzo się zastanawiam że od kilku dni tylko ty jeden bronisz swoich paranoicznych tez co robią inni członkowie SSR, może zaczynają im się otwierać oczy do jakiego bagna weszli? I na koniec dobra rada nie spinaj się tak zostaw choć odrobinę energii na poniedziałek może naprawdę Ci się przydać. A ze swojej strony idąc za Twoim przykładem jestem w stanie Ci obiecać że działalnością waszego stowarzyszenie zainteresuję każdy urząd kontroli, który będzie mógł sprawdzić legalność oraz prawidłowość jego funkcjonowania. Grin

SP1NY
#20 Drukuj posta
Radioamator

Data rejestracji: 24.01.10

SP5UHW
Narzędzi do sprzątania w dłoń i zacznijcie to robić, bo następna instytucja po Organie Nadzoru jak wejdzie posprzątać to możecie już nie mieć szans cokolwiek posprzątać.

A Wiciu znowu grozi Smile

SP5UHW
czasie zebrania Marcinek przestraszył się druzgocącej oceny jaką uzyskał jego kumpel SP5ELA i przestraszył się nie kandydując?

Wiciu nie wie kim jest Marcinek Wink

SP5UHW
ma zadzwonić do Szanghaju

A czy Wiciu wie gdzie jest Szanghai????
Chodzi pewnie o sprawę z SP5AUC - Szanghai nie leży w obrębie administracyjnym Otwocka, więc Wiciu uważa że nie ma sprawy.

Aktywność naszych krótkofalowców z 3B9 czy CT3 jest niczym
w porównaniu z QRV stacji o sufiksie GRILL

3B9 to proporczyki i dziki "murzyński" kraj a CT3 to dworzec
w mniemaniu członków SSR Manufaktura.

Waldemar
co robią inni członkowie SSR, może zaczynają im się otwierać oczy do jakiego bagna weszli

Witoldzie, gdzie są Twoi wierni pretorianie????
Gdzie jest SQ5EQU ze swoim swoistym poczuciem humoru???,
gdzie SQ5RTR walący posty bez sensu i nie na temat????
gdzie Filip - znawca działalności klubowej
i wreszcie SQ5LTL - szpec od Dx-owania via internet???
Gdzież oni wszyscy są???

Przeskocz do forum:
Przetłumacz stronę

Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się